De pil, ook vaak de anticonceptiepil genoemd, wordt zo nu en dan wel eens voorgeschreven als middel tegen de vorming van acne. Of de pil nu daadwerkelijk wél of niet helpt, daar gaan we je in dit artikel zo goed mogelijk antwoord op proberen te geven. We kunnen het overigens goed begrijpen dat mensen die last hebben acne op zoek zijn naar een pil die effectief werkt tegen acne, aangezien het een zeer vervelende aandoening kan zijn. Na het lezen van dit artikel heb je aan antwoord gekregen op onderstaande vragen:
- Zou de pil kunnen helpen tegen acne?
- Waar moet ik goed op letten als ik een pil gebruik?
- Welke pil(len) kunnen effectief werken tegen acne?
- Hoe snel werkt de pil tegen acne?
Voor we je alles gaan vertellen, vragen we graag je aandacht voor de volgende producten tegen acne.
Ben je al enige tijd op zoek naar een middel om het te verhelpen, maar is het tot op heden nog niet gelukt? Wil je jezelf niet meer hoeven te schamen en ben je de pijn helemaal beu? Ontdek dan of de Nooit Meer Acne methode van Phillip Costa iets voor je is.
Gebruik je liever een supplement om van acne af te komen?
>>> Ontdek dan het Nonacne supplement!
De pil tegen acne
Wanneer de pil wordt gebruikt tegen acne, dan wordt dit doorgaans gedaan vanwege de vermindering van hormoonschommelingen. De hormoonhuishouding wordt op deze manier een stuk stabieler. In plaats van pieken en dalen, wordt er een vrij stabiele stroom van hormonen vrijgegeven in een maand. Bovendien bevat de anticonceptiepil oestrogeen als progesteron. Deze hormonen zorgt voor een verlaging van het aantal androgenen in het lichaam. Androgenen zijn overigens verantwoordelijk voor de ontwikkeling en handhaving van de secundaire geslachtskenmerken en seksuele functies. Uiteindelijk zorgt dit voor minder talg, en dus minder acne. De pil kan op deze manier een effectieve oplossing zijn voor zowel hormonale acne, ontstekingsgevoelige acne én niet-ontstekingsgevoelige acne.
Beste pil tegen acne
We noemden net al even de vermindering van hormoonschommelingen als voordeel van de anticonceptiepil, maar de pil tegen acne werkt vooral door de sterke afgifte van hormonen. Het hormoon androgeen stimuleert dus de aanmaak van talg, waardoor uiteindelijk de vorming van acne toeneemt. De beste pil tegen acne bevat om deze reden dan ook anti-androgeenhormonen welke acne dus kunnen tegengaan. Voor zover bekend zijn er een drietal anticonceptiepillen met anti-androgeenhormonen. Deze anticonceptiepillen tegen acne hebben we hieronder uitgelicht.
1. Diane pil
De Diane (35) pil wordt gebruikt voor de behandeling van huidaandoeningen zoals acne (puistjes), een zeer
vette huid en overmatige beharing bij vrouwen in de vruchtbare leeftijd. Echter wordt deze pil niet meer voorgeschreven aan patiënten.
2. Yasmin pil
Yasmin is een anticonceptiemiddel dat uitsluitend op recept verkrijgbaar is. Er zijn veel vrouwen die overwegen dit medicijn niet te gebruiken, omdat ze zich zorgen maken over het feit dat het medicijn acné kan veroorzaken. Hoewel diverse studies aantonen dat acne een veel voorkomend bijwerkend effect is van Yasmin, zijn er ook vrouwen die dit geneesmiddel juist gebruiken om acne te behandelen.
3. Yaz pil
De Yaz pil wordt normaliter gebruikt door vrouwen voor de behandeling van milde acne.
Ben er overigens wel bewust van dat aan welke anticonceptiepil dan ook, negatieve bijwerkingen kan veroorzaken. Bij twijfel of onzekerheid raden we je aan om vooraf contact op te nemen met je huisarts. Hij of zij kan je normaal gesproken het beste adviseren.
Naast de anticonceptiepil zijn er ook nog supplementen op de markt die als pil tegen acne dienen. Een van die supplementen is Nonacne. Nonacne is een natuurlijk supplement en is een vrij innovatie en unieke oplossing voor acnebehandeling. Het bevat verschillende vitamines, waaronder vitamine C en vitamine E. Daarnaast zorgt het doorgaans weer voor een mooie en zachte huid van de gebruiker. Deze pil tegen acne ondersteunt op een zeer doeltreffende wijze de huid bij het bestrijden van diverse soorten acne. Het pakt het acneprobleem bij de bron aan door de ontstekingsremmende en antibacteriële eigenschappen die het bevat. Als laatste helpt Nonacne eveneens tegen puistjes, mee-eters, roodheid, pukkels en papels.
>>> Nonacne bestel je eenvoudig online!
Goed opletten wanneer je start met de pil
De pil, door sommigen anticonceptiepil genoemd, wordt door de huidige generatie vrouwen veel gebruikt en wordt steeds meer als ‘normaal’ gezien. Toch heeft de pil ook zeker nadelen. Zo kunnen bepaalde hormonen en bepaalde doseringen een bepaald effect op de huid hebben en dit kan per individu verschillen. Een pil die bijvoorbeeld uitsluitend progestativa bevat, kan juist de talgproductie verhogen en daarmee kan acnevorming juist toenemen. De wat meer bekendere combinatiepillen bevatten ook oestrogeen en beperken juist de stimulans van de talgklieren.
Pil tegen acne ervaring
Een van onze trouwe volgers, Florentine, gebruikt al enkele jaren de pil tegen acne. We hebben haar bereid gevonden haar ervaring met ons te delen. Haar persoonlijke ervaring kun je hieronder lezen.
Pil tegen acne ervaring Florentine: “Toen ik zestien jaar was, ging ik voor het eerst naar mijn huisarts voor mijn acne. Ik ging er samen met mijn moeder heen, aangezien ik best gespannen was destijds. Ik had namelijk al wat langer last van puistjes, etc. Ik heb in eerste instantie wat crèmes geprobeerd, maar dit werkte meestal averechts. De huisarts was min of meer mijn laatste hoop in mijn zoektocht naar iets dat wél werkte. Ik menstrueerde gelukkig al zo’n anderhalf jaar en dus kon ik praktisch gezien starten met de anticonceptiepil. De huisarts gaf aan dat de Diane-35 pil goede resultaten kon geven bij acne. Ik kreeg deze pil dan ook voorgeschreven. Tegenwoordig wordt deze overigens niet zo vaak meer voorgeschreven. In het begin werkte het vrij goed en was de acnevorming veel minder dan dat ik gewend was. Op mijn negentiende besloot ik te stoppen met de pil, maar dat heb ik geweten. Ongeveer 4 maanden daarna kwam de acne hardnekkiger terug dan ooit. Op advies van de huisarts ging ik de pil weer gebruiken, maar wel in combinatie met een sterke crème en antibiotica. Toch bleef ik last houden van acnevorming. Uiteindelijk besloot ik over te gaan op een koperspiraal, aangezien deze geen hormonen bevat. Ik merkte vrij snel dat mijn hormoonhuishouding stabiel bleef. Daarnaast ben ik nog beter gaan letten op de verzorgingsproducten die ik gebruik. Sindsdien gaat het echt stukken beter.”
Ben je al enige tijd op zoek naar een middel om het te verhelpen, maar is het tot op heden nog niet gelukt? Wil je jezelf niet meer hoeven te schamen en ben je de pijn helemaal beu? Ontdek dan of de Nooit Meer Acne methode van Phillip Costa iets voor je is.
Gebruik je liever een supplement om van acne af te komen?
>>> Ontdek dan het Nonacne supplement!
Hoe snel werkt de pil tegen acne?
Gezien sommigen zich enorm schamen voor de aanwezigheid van acne, krijgen we regelmatig de vraag hoe snel de pil werkt tegen acne. Doorgaans dien je zeker rekening te houden met minimaal een paar maanden voor je vermindering écht goed zal merken en zien. Daarnaast is de kans aanwezig dat het in de eerste weken juist toeneemt, maar op de lange termijn minder wordt. Het lichaam dient nu eenmaal te wennen aan de nieuwe hormonen die het binnenkrijgt.
Andere opties om van acne af te geraken
Uiteraard zijn er ook andere mogelijkheden om van acne te geraken dan enkel het nemen van een anticonceptiepil. Het is niet voor niets dat de pil steeds vaker ter discussie staat bij vrouwen. Daarnaast zijn er vrouwen die simpelweg geen hormonen willen slikken en dat is natuurlijk je goed recht. Voor deze mensen zijn er speciale crèmes en zelfs antibioticabehandelingen om van acne af te komen. Voor degenen die extreem veel last hebben acnevorming bestaan er medicijnen. Deze kunnen doorgaans enkel op recept van de huisarts worden gehaald. Twijfel je wat voor jou kan werken? Neem dan contact op met je huisarts of met een specialist.